Skip to content
Menu
Slider2
Gelukkig-nieuwjaar

Een gelukkig en gezond 2022

Beste leden van Onafhankelijk Moerdijk

Na weer een moeizaam jaar vanwege alle Corona perikelen met ellende alom, hopen wij met u op een beter 2022.
Ook in het nieuwe jaar zullen onze mensen weer alles in het werk stellen om de belangen van alle inwoners zo goed mogelijk te behartigen.
Wij wensen u en de uwen een gelukkig en gezond 2022 toe.

Bestuur, wethouders, fractie-en burgerleden van Onafhankelijk Moerdijk

Christ Frijters erelid van Onafhankelijk Moerdijk

Tijdens de Algemene Vergadering van 18 december jl. in Noordhoek werd voormalig secretaris CHRIST FRIJTERS in het zonnetje gezet.

Christ heeft 20 jaar lang de secretariële werkzaamheden verricht en met verve. In het eerder gepubliceerde interview met hem valt alles te lezen over zijn imposante politieke carrière. Na de lovende woorden van voorzitter Frans Fakkers, werd een verheugde Christ bij acclamatie benoemd tot erelid van ONAFHANKELIJK MOERDIJK. Hierna overhandigde hij de hierbij passende oorkonde. Zijn OM-collega gedurende vele jaren Tineke van Dijkhorst zette hem hierna in de bloemetjes. Christ van harte namens ons allen en fijn dat je ons nog jaren van nuttige adviezen zal blijven voorzien. Veel geluk en gezondheid in de komende jaren met jouw Heddy.

Bestuur ONAFHANKELIJK MOERDIJK.

Opruimdag succes!

Meer dan 30 Zevenbergenaren deden zaterdag mee aan de opruimactie. OM werd vertegenwoordigd door onze secretaris (a.i.) Eef Sterk en dochter Muriëlle, ook op de kieslijst in maart volgend jaar.  Onder het goedkeurend oog van wethouder Eef Schoneveld, later ook met prikstok en zak op stap, ging opa met de prikgrage kleinkinderen Lohre, Lenn en Luce bij aanvang op de foto. Wethouder Jack van Dorst was toen al vertrokken voor zijn prikronde. De Sterkenoogst  was 8 zakken zwerfvuil. Zevenbergen is weer een stukje schoner!

Anton Huijzer burgerlid Onafhankelijk Moerdijk

Tijdens de raadsvergadering van 4 november jl. werd Anton Huijzer als burgerlid beëdigd door burgemeester Moerkerke.

Met de toegetreden Huijzer krijgt Onafhankelijk Moerdijk de beschikking over een in de lokale politiek gepokt en gemazeld burgerlid. In zijn vorige woonplaats Sliedrecht is Anton jarenlang actief geweest bij de lokale politiek. Door zijn verhuizing naar Klundert, waar hij en echtgenote Yvonne inmiddels met veel plezier wonen, moest hij afscheid nemen als fractievoorzitter van de PVDA. Niettemin wilde Anton weer actief zijn in de lokale politiek van Moerdijk. Na zich op de hoogte gesteld en gesproken te hebben met het bestuur van Onafhankelijk Moerdijk, was de keuze voor onze partij en haar verkiezingsprogramma een weloverwogen beslissing. Inmiddels is Anton als coördinator van het campagneteam al druk bezig met de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Op 8 december a.s. vindt in Noordhoek de ALV plaats, waarover nog nadere berichten zullen volgen. Anton, heel veel succes bij Onafhankelijk Moerdijk.

Bestuur Onafhankelijk Moerdijk

Reconstructie fietspad Klundert

“Vanmorgen, met veel plezier en zonder de voormalige aanslagen op het onderste gedeelte van lijf en leden over het gerenoveerde (eindelijk) fietspad naar Klundert gereden.
Wat zou onze Cees Huijssoon tevreden geweest zijn. Jarenlang heeft hij zich in de gemeenteraad hard gemaakt voor de renovatie van het vervallen fietspad. Regelmatig reden wij in de auto langs het fietspad, tot ergernis van Cees dat er nog maar steeds niets gebeurd was. Overigens was het wel zo dat niet alleen de gemeente Moerdijk verantwoordelijk was voor de langdurige vertraging, maar Cees schetste toch het beeld van “langzaam draaiende, stroperige overheidsmolens.” Maar, eerlijk is eerlijk, uiteindelijk heeft zijn volhouden destijds een prachtig resultaat opgeleverd. Cees, namens veel fietsers bedankt en we missen je nog steeds!”

ONAFHANKELIJK MOERDIJK VERWELKOMT NIEUW BURGERLID

Op 8 juli jl. werd de heer ARNO FENS door burgemeester Moerkerke tijdens de raadsvergadering beëdigd als burgerlid van ONAFHANELIJK MOERDIJK. Het bestuur is uitermate verheugd met zijn aantreden. Gezien het wegvallen van onze gewaardeerde raadsleden Cees Huijssoon en Peter Geleijns, hadden wij dringend behoefte aan nieuwe burgerleden. Arno heeft zich sinds zijn komst naar onze partij, enkele maanden geleden, reeds zeer betrokken getoond bij de diverse belangrijke zaken binnen onze partij. Inmiddels heeft hij zich tevens aangesloten bij ons bestuur, hetgeen op de volgende ALV formeel bekrachtigd zal worden. Arno stelt zichzelf nader voor in het stukje bij de fotogalerij. Daarnaast zijn wij in de gelukkige omstandigheid om na de vakantie een tweede nieuw burgerlid te mogen begroeten. Hierover volgen t.z.t. verdere berichten..
Dit alles zal ONAFHANKELIJK MOERDIJK in staat stellen om nog beter dan voorheen de belangen van onze inwoners te behartigen.
Arno nogmaals van harte welkom bij onze partij!

Het Bestuur.

Kees-Scheenaard

KEES SCHEENAARD TOEGETREDEN TOT FRACTIE ONAFHANKELIJK MOERDIJK.

Afgelopen donderdag 17 juni is Kees Scheenaard door burgemeester Moerkerke beëdigd als fractielid van Onafhankelijk Moerdijk.
Hij neemt de plaats in van Peter Geleijns, die vanwege medische redenen zijn fractielidmaatschap niet langer kon vervullen.  

Kees was al werkzaam als burgerlid bij onze partij en hierbij heeft hij in de afgelopen jaren de nodige ervaring opgedaan. Kees zegt over zichzelf dat hij houdt van korte lijntjes, grote belangstelling heeft voor lokale projecten en daarbij zeer volhardend kan zijn. Die instelling hebben zijn partijgenoten tijdens de invulling van zijn burgerlidmaatschap bij diverse aangelegenheden zeker waar kunnen nemen.

Onafhankelijk Moerdijk wenst Kees alle succes toe bij zijn werkzaamheden als fractielid.

Bestuur ONAFHANKELIJK MOERDIJK.

Peter-Geleijns

PERSBERICHT, vrijdag 21 mei 2021

Peter Geleijns, raadslid van Onafhankelijk Moerdijk in de gemeenteraad van
Moerdijk, heeft besloten wegens persoonlijke omstandigheden terug te treden
uit de politiek. Wij respecteren zijn besluit en danken hem voor zijn inzet voor
de inwoners van onze gemeente gedurende vele jaren.

Vanuit Onafhankelijk Moerdijk zal de heer Kees Scheenaard uit het dorp
Moerdijk worden voorgedragen als nieuw raadslid. Kees is nu burgerlid namens
Onafhankelijk Moerdijk in de gemeente Moerdijk.

Het bestuur en fractie van Onafhankelijk Moerdijk,
Voor deze,
Hans van Brenkelen, Fractievoorzitter

Cees-Huijssoon

IN DANKBARE HERINNERING

Alweer zeven maanden geleden moesten wij afscheid nemen van ons geliefd raadslid Cees Huijssoon. Bij één van de laatste bezoeken vlak voor zijn overlijden bleek pijnlijk hoe verschrikkelijk verdrietig hij was dat hij zijn 50-jarig jubileum als raadslid niet meer zou mogen meemaken. Politiek was zijn lust en zijn leven. Wat kon hij daar toch prachtig over vertellen en met de nodige humor. Gezellig was het in de auto samen met Cees op weg naar een vergadering, aan gesprekstof geen gebrek. Of het nou over Seolto, NAC of over het hobbelige fietspad naar Klundert ging, Cees had overal een mening over. Onafhankelijk Moerdijk heeft jarenlang op vele gebieden gebruik mogen maken van de kennis en kunde van onze nestor in de fractie.

More

ONZE SECRETARIS STOPT!

Terugkijken op een lange bestuursperiode

Standdaarbuiten – 15 februari 2021
Onze secretaris Christ Frijters heeft te kennen gegeven dat hij per 1 maart stopt als bestuurssecretaris bij Onafhankelijk Moerdijk. Begin maart wordt hij 65 jaar en gaat hij na 43 werkzame jaren met vroegpensioen. In dit interview blikt hij terug op de ruim 20 jaar
dat hij het secretariaat van Onafhankelijk Moerdijk heeft gerund.

More

Beste Christ,

Christ, in jouw overzicht dat leidt tot jouw terugtreden als secretaris van onze partij, geef je een stevig stuk geschiedenis aan.

More

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Neem contact met ons op!

Heeft u een vraag of opmerking? Of wilt u lid worden!
Het secretariaat zal zorgen dat uw melding bij de juiste persoon terechtkomt en u ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.

Postadres

Secretariaat Onafhankelijk Moerdijk
Haagwinde 13
4761WP Zevenbergen
Tel. 0653873620

Contactformulier

BESTUREN IN BIZARRE TIJDEN

Eef Sterk

Eef Sterk

Eef Schoneveld

Eef Schoneveld

Tineke van Dijkhorst- Roderkerken

Tineke van Dijkhorst- Roderkerken

Hans van Brenkelen

Hans van Brenkelen

Jack Lems

Jack Lems

Jack van Dorst

Jack van Dorst

Kees Scheenaard

Kees Scheenaard

Peter Geleijns

Peter Geleijns