Skip to content
Menu
NB-OM
Maak kennis met onze wethouders!
Bennie Blom
Bennie Blom

In 2021 heb ik me, na 12 jaar raadslidmaatschap voor de lokale SP, aangemeld bij Onafhankelijk Moerdijk. Een partij die altijd in beweging is en die benaderbaar is voor inwoners en voor iedere kern wel een raads- of burgerlid heeft die weet wat er speelt is erg belangrijk. Dat ik na de verkiezingen gevraagd ben om een wethouderspost in te vullen vond ik wel bijzonder. Het is ontzettend gaaf om iets voor je eigen gemeente, waar ik geboren en getogen ben, te kunnen betekenen. Met duurzaamheid, werk en inkomen, welzijn, dienstverlening en informatisering heb ik een brede portefeuille waar altijd wel iets speelt heb ik inmiddels gemerkt. Met een ambitieus coalitieakkoord is er veel werk aan de winkel om onze gemeente mooier en sterker te maken! Waarbij ik het belangrijk vind dat iedereen mee kan doen. Naast alle inhoudelijke zaken vind ik het belangrijk dat er goede samenwerking is tussen college en gemeenteraad. Een gemeenteraad moet voor het nemen van het juiste besluit goed geïnformeerd zijn en in positie zijn gebracht.

Sinds 2022 actief

Maak kennis met onze raadsleden!
Jack Lems
Jack Lems
Fractievoorzitter

“Ik woon inmiddels al meer dan 30 jaar in de gemeente Moerdijk en ben sinds 2008 actief bij Onafhankelijk Moerdijk. Ik vind dat politieke partijen tussen de burgers moeten staan. Bij Onafhankelijk Moerdijk is dat het geval. Ik heb dan ook het gevoel dat ik bij onze partij écht wat kan betekenen voor de burgers! Daarbij heb ik de eer om fractievoorzitter te mogen zijn van een mooie groep raadsleden en burgerleden met kennis van zaken op veel vlakken. Met het team ga ik mij zo goed mogelijk inzetten om waar mogelijk de belangen van de inwoners van Moerdijk te behartigen.”

Sinds 2008 actief

Hans van Brenkelen
Hans van Brenkelen
Raadslid

“Waarom ben ik lid van Onafhankelijk Moerdijk? De plaatselijke politiek heeft mijn voorkeur. Je bent niet gebonden aan landelijke standpunten. Je staat dicht bij de inwoners. Mijn drijfveer is je te kunnen inzetten voor de gemeenschap. Dit zit in mijn bloed. Op basis van betrouwbare informatie weloverwogen standpunten kunnen innemen over diverse politieke onderwerpen.”

Sinds 1997 actief

Tineke Dijkhorst- Roderkerken
Tineke van Dijkhorst-Roderkerken
Raadslid

“Ik ben lid geworden van Onafhankelijk Moerdijk, omdat ik echt iets wil betekenen voor de burgers van de gemeente Moerdijk. Ook vind ik het mooi om te zien dat wij breed vertegenwoordigd zijn in de gehele gemeente. Wij zorgen dat het geluid wat de burgers belangrijk vinden gehoord wordt. Onafhankelijk Moerdijk is dus een kernbewuste partij. Niet links, niet rechts, maar voor de burgers.”

Sinds 1997 actief

Arno Fens
Arno Fens
Raadslid
 

“Begin 2021 heb ik mij aangesloten bij Onafhankelijk Moerdijk (OM), omdat ik mij als inwoner van deze gemeente wil inzetten voor het algemeen belang. Naast het zijn van burgerlid maak ik ook deel uit van het bestuur. Ik vind het belangrijk dat de gemeente er is voor de inwoners, en niet andersom. Naar mijn mening is daar nog genoeg te winnen. OM heeft dezelfde inzet en doelstelling, er zijn voor de inwoners.

Ik heb nagenoeg mijn hele leven in het gebied gewoond wat na de herindeling de gemeente Moerdijk is geworden. Ondanks dat ik een fulltime baan heb, vind ik toch voldoende ruimte om waar nodig mijn bijdrage te leveren.

More

Sinds 2021 actief

Anton Huijzer
Anton Huijzer
Raadslid
 

“In mijn eerste contacten met de gemeente Moerdijk na mijn verhuizing liep ik al meteen tegen een aantal zaken aan waarbij ik dacht dit kan beter en is niet wat een inwoner van zijn gemeente mag verwachten. Iets waarvoor ik me in mijn vorige gemeente als raadslid hard heb gemaakt. Een dienstbare en betrouwbare gemeente die er voor haar inwoners is.

Ik heb inmiddels de verschillende kernen van Moerdijk verkend en ben onder de indruk van en enthousiast over wat de gemeente  Moerdijk te bieden heeft aan cultureel erfgoed en natuurschoon daar waar voor veel Nederlanders Moerdijk een industrieterrein is.

More

Sinds 2021 actief

Jolanda Nieuwkerk
Jolanda Nieuwkerk
Raadslid

“Mijn naam is Jolanda Nieuwkerk, geboren en getogen in  Fijnaart.  Ik ben heel actief met vrijwilligerswerk, zoals  bij  KBO Fijnaart waar ik het secretariaat behartig. Ook regel ik allerlei activiteiten en reizen. Sinds kort  ben ik eveneens actief bij  de activiteitencommissie van Stichting Seniorenraad Fijnaart en Heijningen. Dit zijn dingen die ik met heel  veel plezier doe voor onze ouderen.  Onafhankelijk Moerdijk is voor mij een partij  waar ik mij thuis voel. Met een sociaal programma dat de belangen van alle inwoners uit de gemeente Moerdijk behartigt. Als raadslid ga ik mij daarvoor zo goed mogelijk inzetten.”

Sinds 2022 actief

Kees Scheenaard
Kees Scheenaard
Raadslid

“Ik ben lid geworden van Onafhankelijk Moerdijk, omdat dit de partij is waar ik mezelf in kan vinden. Het is een partij die in alle kernen vertegenwoordigd wil zijn, om daar te zijn waar het gebeurt voor de inwoners en een luisterend oor te hebben. Mijn belangstelling gaat vooral uit naar de openbare ruimte.”

Sinds 2017 actief

Murat Tolu - 2023
Murat Tolu
Raadslid

Geboren en getogen in Zevenbergen en sinds 2023 woonachtig in Klundert. Vader van twee en een sportfanaat. 

In mijn bescheiden carrière heb ik altijd wat mogen betekenen voor anderen. Ik hoop dit als raadslid ook te kunnen doen samen met mijn collega’s.

Ik ben er trots op dat ik werkzaam mag zijn voor mijn mede inwoners in de gemeente Moerdijk.

Sinds 2017 actief

Maak kennis met onze burgerleden!
Jeffrey van Dorst
Jeffrey van Dorst
Burgerlid
 

Sinds 2022 actief

Joke Hagenbeuk4
Joke Hagenbeuk
Burgerlid

“Ik heb in mijn carrière veel ervaring opgedaan in zowel de publieke als private sector. Juist door die combinatie en veel levenservaring met een jonge geest en mijn passie voor onze mooie gemeente Moerdijk zet ik mij graag voor ons aller belang in bij Onafhankelijk Moerdijk, een partij die staat voor zijn inwoners en zijn kernen. Het is mij inmiddels duidelijk geworden dat we “vanuit Den Haag” niets hoeven te verwachten en dat vooral de plaatselijke politiek het verschil kan maken. Dit doet Onafhankelijk Moerdijk, we hebben een prachtig team met stuk voor stuk zeer gemotiveerde mensen. Dank voor het vertrouwen Wij gaan ervoor!”

Sinds 2021 actief

Peter Mulders
Peter Mulders
Burgerlid
 

Sinds maart 2020 ben ik lid van Onafhankelijk Moerdijk. Geboren maar niet getogen in Zevenbergen ben ik na rondzwervingen in de buurt teruggekeerd naar mijn geboorteplaats.
In het verleden heb ik bestuursfuncties vervuld bij diverse verenigingen.
Mijn interesses gaan vooral uit naar de sociale contacten in mijn buurt maar zeker ook daarbuiten.
Daarbij staan veiligheid en leefbaarheid centraal. De historie van plaatsen en streken spreken mij aan en hebben dan ook mij volledige belangstelling. In de komende jaren wil ik mij nog meer inzetten voor de mede-inwoners in elke woonkern van deze mooie gemeente.
Daarbij komt dat betrokkenheid van inwoners bij Onafhankelijk Moerdijk ook is opgenomen in hun verkiezingsprogramma, waar ik mijn bijdrage aan wil leveren.
Onafhankelijke Moerdijk is er voor iedereen. Met elkaar maken we een zo goed mogelijke toekomst waar iedereen belangrijk is.

Sinds 2022 actief

Fotografie Gemeente Moerdijk: Marcel Otterspeer