Skip to content
Menu
NB-OM

Onze wethouders
&
fractieleden

Maak kennis met onze wethouders!
Jack van Dorst
Jack van Dorst
Portefeuille Financiën

Ik ben een geboren en getogen Zevenbergenaar en een Moerdijker pur sang. Ik ben al ruim 40 jaar werkzaam binnen het openbaar bestuur, in de vakgebieden financiën en veiligheid, bij gemeenten en bij de veiligheidsregio. Zo ben ik afdelingshoofd Financieel Beleid en Belastingen geweest, maar ook brandweercommandant en hoofdofficier. In relatie tot mijn werkzaamheden heb ik onder andere twee HBO-opleidingen en een masteropleiding (MBA) afgerond. Daarnaast heb ik ruim 20 jaar zelf mensen opgeleid.

Mijn keuze voor een lokale partij ligt voor de hand: Onafhankelijk Moerdijk gaat en staat voor Moerdijk. Voor alle woonkernen, inwoners, bedrijven en instellingen, met een gezonde balans. Van 2014 tot september 2017 ben ik actief geweest als raadslid en sinds september 2017 ben ik werkzaam als wethouder. Gelet op het voorgaande spreken mijn portefeuilleonderdelen voor zich.

More
Eef Schoneveld
Eef Schoneveld
Portefeuille Zorg, Welzijn, Gezondheid, Onderwijs

In de vorige raadsperiode  was ik wethouder People. De portefeuilles waren ingedeeld op basis van het ordeningsprincipe People, Planet, Profit en Financien. In het nieuwe college hebben we dat niet losgelaten, maar wel afscheid genomen van deze containerbegrippen.

Ik heb bewust gekozen voor deze portefeuille, omdat ik vind dat de gemeente de zorg dichter bij mensen moet en kan organiseren. Maatwerk is het uitgangspunt met daarbij veel aandacht voor preventie. Als je aan de voorkant de zorgverlening goed organiseert, kun je in veel gevallen voorkomen dat er later hoge kosten moeten worden gemaakt . Een bijkomend voordeel is dat inwoners langer thuis kunnen blijven wonen. Daarnaast moet er veel aandacht  en ondersteuning zijn voor mantelzorgers en inwoners die eenzaam zijn.
De Gemeente is er voor de burgers: dichtbij en aanspreekbaar!

Sinds 2013 actief

Sinds 2007 actief

Maak kennis met onze raadsleden!
Hans van Brenkelen
Hans van Brenkelen
Fractievoorzitter

“Waarom ben ik lid van Onafhankelijk Moerdijk? De plaatselijke politiek heeft mijn voorkeur. Je bent niet gebonden aan landelijke standpunten. Je staat dicht bij de inwoners. Mijn drijfveer is je te kunnen inzetten voor de gemeenschap. Dit zit in mijn bloed. Op basis van betrouwbare informatie weloverwogen standpunten kunnen innemen over diverse politieke onderwerpen.”

Tineke van Dijkhorst-Roderkerken
Tineke van Dijkhorst-Roderkerken
Raadslid

“Ik ben lid geworden van Onafhankelijk Moerdijk, omdat ik echt iets wil betekenen voor de burgers van de gemeente Moerdijk. Ook vind ik het mooi om te zien dat wij breed vertegenwoordigd zijn in de gehele gemeente. Wij zorgen dat het geluid wat de burgers belangrijk vinden gehoord wordt. Onafhankelijk Moerdijk is dus een kernbewuste partij. Niet links, niet rechts, maar voor de burgers.”

Jack Lems
Jack Lems
Raadslid

“Ik woon nu al meer dan 20 jaar in de gemeente Moerdijk en ben sinds 2008 actief bij Onafhankelijk Moerdijk. Ik vind dat politieke partijen tussen de burgers moeten staan. Bij Onafhankelijk Moerdijk is dat het geval! Ik heb het gevoel dat ik bij Onafhankelijk Moerdijk écht wat kan betekenen voor de burgers!”

Sinds 1997 actief

Sinds 1997 actief

Sinds 2008 actief

Kees Scheenaard
Kees Scheenaard
Raadslid

“Ik ben lid geworden van Onafhankelijk Moerdijk, omdat dit de partij is waar ik mezelf in kan vinden. Het is een partij die in alle kernen vertegenwoordigd wil zijn, om daar te zijn waar het gebeurt voor de inwoners en een luisterend oor te hebben. Mijn belangstelling gaat vooral uit naar de openbare ruimte.”

Murat Tolu
Murat Tolu
Raadslid

“Ik ben geboren en getogen in de gemeente Moerdijk en woon nu samen met mijn gezin in de kern Zevenbergen. Momenteel werk ik als ambtenaar sociale zaken in de gemeente Gilze en Rijen, maar ik heb ook gewerkt met moeilijk opvoedbare kinderen en met verslaafde en criminele jongeren. Nu wil ik graag de kennis en kunde inzetten voor onze eigen gemeente. Mijn politieke motto is: ‘Tot uw dienst’.”

Jeffrey Kouters
Jeffrey Kouters
Raadslid

“In mijn nieuwe rol als raadslid ga ik mijn uiterste best doen om het werk en nalatenschap van onze zeer gewaardeerde collega en vriend Cees Huijssoon voort te zetten. Van kleinere zaken tot grote dossiers: het uitgangspunt is dat u als inwoner centraal staat. De komende tijd werken wij vol overgave door om uw belangen te behartigen en nieuwe vormen van inwonersparticipatie te realiseren. Samen maken we Moerdijk mooier.”

Sinds 2017 actief

Sinds 2017 actief

Sinds 2017 actief