Skip to content
Menu
NB-OM

Burgerleden

Maak kennis met onze burgerleden!
Petra Schets-Broere
Petra Schets – Broere
Burgerlid

“Vanaf mijn geboorte ben ik woonachtig in Zevenbergschen Hoek, één van de kleinere kernen van onze gemeente, maar wel één met gezelligheid, aandacht voor elkaar en gemeenschapszin. Met elkaar worden hier veel mooie dingen gedaan en gelukkig zijn er meer kleine kernen die hiermee vergelijkbaar zijn.

Toen me gevraagd werd als burgerlid toe te treden tot Onafhankelijk Moerdijk heb ik hier een tijdje goed over nagedacht. Naast een fulltimebaan in de zorg is het wel een drukke week. Mijn baan in de zorg vertelt me iedere dag hoe belangrijk het is aan te sluiten bij de leefwereld en de mogelijkheden van de ander. Ik heb me afgevraagd wat ik bij kan dragen aan de partij. Als burgerlid ondersteun je de raadsleden en in de verschillende commissies worden raadsstukken voorbereid en besproken, hier gaat het dus ergens over.

Als inwoonster van een kleine kern weet ik ook hoe belangrijk het is om vertegenwoordigd te zijn en samen aan de slag te gaan. Voor mezelf heb ik vastgesteld dat ik het belangrijk vind dat iedereen een goed en menswaardig leven kan leiden. Ik ben tevreden wanneer ik door mijn inzet voor Onafhankelijk Moerdijk hierbij een kleine schakel mag zijn.”

Arno-Fens
Arno Fens
Burgerlid
 

“Begin 2021 heb ik mij aangesloten bij Onafhankelijk Moerdijk (OM), omdat ik mij als inwoner van deze gemeente wil inzetten voor het algemeen belang. Naast het zijn van burgerlid maak ik ook deel uit van het bestuur. Ik vind het belangrijk dat de gemeente er is voor de inwoners, en niet andersom. Naar mijn mening is daar nog genoeg te winnen. OM heeft dezelfde inzet en doelstelling, er zijn voor de inwoners.

Ik heb nagenoeg mijn hele leven in het gebied gewoond wat na de herindeling de gemeente Moerdijk is geworden. Ondanks dat ik een fulltime baan heb, vind ik toch voldoende ruimte om waar nodig mijn bijdrage te leveren.

Mijn doelstelling is om een positieve bijdrage te leveren aan de belangrijkste thema’s die momenteel spelen binnen de gemeente. Door de vele veranderingen die al zijn ingezet en nog gaan spelen, is het naar mijn mening van belang dat de inwoners zoveel mogelijk worden betrokken. Door transparant en open te communiceren wordt er begrip gecreëerd. Er is voldoende werk aan de winkel.
Sinds 2014 ben ik woonachtig in Standdaarbuiten. ”

Anton-Huijzer
Anton Huijzer
Burgerlid
 

In 2021 heb ik mij aangemeld als lid bij Onafhankelijk Moerdijk nadat ik eind 2020 naar Klundert was verhuisd vanuit de gemeente Sliedrecht, waar ik ruim 10 jaar actief was als raadslid en fractievoorzitter van een landelijke partij.

In mijn eerste contacten met de gemeente Moerdijk liep ik al meteen tegen een aantal zaken aan waarbij ik dacht dit kan beter en is niet wat een inwoner van zijn gemeente mag verwachten. Iets waarvoor ik me in Sliedrecht hard heb gemaakt. Een dienstbare en betrouwbare gemeente die er voor haar inwoners is.

Ik heb inmiddels de verschillende kernen van Moerdijk verkend en ben onder de indruk van wat de gemeente  Moerdijk te bieden heeft aan cultureel erfgoed en natuurschoon.  Daar waar veel mensen niet verder kijken naar of weten van het industriecomplex en de Moerdijkbrug. Maar ook zag ik dat sommige zaken wel een beetje staan te verpieteren en dat is zonde. De uitstraling van onze kernen draagt bij aan de aantrekkelijkheid van Moerdijk. Aantrekkelijk voor bezoekers maar zeker ook voor haar inwoners die voor hun woongenot gebaat zijn bij een schone en veilige leefomgeving. 

Ik wil graag, naast mijn fulltime baan in de zorg, mijn elders opgedane ervaringen inzetten om van de gemeente Moerdijk een aantrekkelijk  gebied te maken om te bezoeken, maar zeker ook om te wonen met goede sociale en maatschappelijke voorzieningen. 

Sinds 2019 actief

Sinds 2021 actief

Sinds 2021 actief