Over ons 2018-01-29T12:53:42+00:00

Leer ons kennen!

Dit is Onafhankelijk Moerdijk

Onafhankelijk Moerdijk behartigt de belangen van alle inwoners uit alle zestien grote en kleine woonkernen van de gemeente Moerdijk, dus ook die van U! Onafhankelijk Moerdijk is een kernbewuste partij die geen bindingen heeft met de landelijke politieke partijen in ‘Den Haag’. Onafhankelijk Moerdijk is op 30 augustus 2001 voortgekomen uit de volgende voormalige politieke groeperingen:

 • Hoekse Lijst, uit Zevenbergschen Hoek
 • Lijst Noordhoek, uit Noordhoek
 • Vrije Lijst, uit Fijnaart en Heijningen
 • Gemeentebelangen, uit Fijnaart en Heijningen
 • Gemeentebelangen, uit Moerdijk en Klundert
 • Algemeen Belang, uit Standdaarbuiten

Historie

In de loop van de jaren zijn de bovengenoemde onafhankelijke groeperingen ontstaan om in de toenmalige gemeenteraden aandacht te kunnen vragen voor de specifieke wensen en problemen in hun eigen woonomgeving. Na de gemeentelijke herindeling in 1997, lag het voor de hand dat deze groeperingen zouden samengaan. In 2001 zijn deze partijen uitgegroeid tot één lokale politieke organisatie – Onafhankelijk Moerdijk – die nu al niet meer valt weg te denken uit de samenleving binnen de gemeente Moerdijk.

Onze speerpunten

 • De burger staat centraal en heeft duidelijk inspraak bij het maken van plannen
 • Een integer, betrouwbaar en toegankelijk gemeentebestuur
 • Toekomstgericht beleid met een juiste balans tussen wonen, werken en recreatie
 • Een veilige en schone leefomgeving 
 • Gezamenlijk werken aan een beter en mooier Moerdijk

Naar wie bent u op zoek?

De organisatie van Onafhankelijk Moerdijk bestaat uit een verenigingsbestuur, zeven raadsleden in de Moerdijkse gemeenteraad en twee wethouders in het College van Burgemeester & Wethouders in de gemeente Moerdijk. Ook heeft Onafhankelijk Moerdijk een viertal burgerleden die namens Onafhankelijk Moerdijk meepraten tijdens de commissievergaderingen.

Benieuwd naar mensen van Onafhankelijk Moerdijk of wilt u contact met een van hen opnemen? Bekijk dan een van de onderstaande pagina’s waarop u alle contactgegevens aantreft.

Mocht u een algemene vraag hebben, dan kunt u het beste contact opnemen via de algemene contactpagina!

Maak kennis met ons verenigingsbestuur

Wilt u contact opnemen met de voorzitter, penningmeester, secretaris of een van de andere bestuursleden van Onafhankelijk Moerdijk? Klik dan hier! Mocht u algemene vragen hebben over bijvoorbeeld een aankomende ledenvergadering of uw lidmaatschap, wendt u zich dan tot onze algemene contactpagina.

Maak kennis met onze wethouders & raadsleden 

Heeft u een vraag aan een van de wethouders of raadsleden van Onafhankelijk Moerdijk? Klik dan hier voor een handige overzichtspagina met alle namen en gegevens.

Maak kennis met onze burgerleden

De burgerleden van Onafhankelijk Moerdijk zijn persoonlijk bereikbaar voor rechtstreekse vragen. Wilt u in contact komen met een van hen? Klik dan hier!